top of page

TORSTAI 28.7. // KLO 20

DSC09534.jpg

KAIKKI KAUNIIT KUKAT

KAIKKI KAUNIIT KUKAT on Markku Haussilan ja Jukka Nylundin ensimmäinen taiteellinen yhteistyö, joka sai ensiesityksensä Kapsäkki Goes Pride-ohjelmistossa heinäkuussa 2020.

Kokonaisuudessa kuullaan Nylundin sävellyksiä Haussilan teksteihin. Kaikki kauniit kukat on runollinen sekoitus teatterilaulelmaa ja popmusiikkia.

 

Markku Haussila on helsinkiläinen näyttelijä ja esitystaiteilija. Haussila on vieraillut näyttelijänä mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Svenska Teaternissa ja Kansallisteatterissa. 2012-2014 Markku toimi kiinnitettynä näyttelijänä Lahden kaupunginteatterissa. 2021 Haussila valittiin vuoden teatterinäyttelijäksi.

 

Jukka Nylund on helsinkiläinen musiikin ja teatterin sekatyöläinen.

Nylund on näytellyt yli 15 musikaalissa, konsertoinut osana lauluyhtye Rajatonta ja säveltänyt musiikkia teatteriesityksiin ja kuoroille.

Sävellystöistä mainittakoon mm. Sirpa Kähkösen näytelmä Vihan kevät sekä Jonna Järnefeltin monologimusikaali Yli Rajan. Nylund on myös ohjannut Viirus-teatterissa ensi-iltansa saaneen musikaalin Det Perfekta Livet.

 

Esityksen kesto n. 1h

PERJANTAI 29.7. // KLO 13

Ulriikka demo.jpeg

ACTOR-MUSO MUSIIKKITEATTERIWORKSHOP:
THE NEIGHBORS-LÄPILUKU

The Neighbors on musikaali toivosta, rakastamisesta ja rohkeudesta.

Suomalainen Laura ärsyyntyy amerikkalaisen seinänaapurinsa Amyn meluamiseen. Ärsyttävä naapuri muuttuu kuitenkin hyväksi ystäväksi, kun Amy lupaa auttaa "writer's blockin" kanssa kamppailevaa Lauraa kirjoittamaan lauluja. Mutta uskaltaako naapuriin rakastua, kun välissä on seinä ja elämänmittaiset pelot?

Actor-muso projektikonseptin idea on kirjoittaa uutta suomalaista musiikkiteatteria suoraan näyttelijämuusikoille tutkien samalla instrumenttien mahdollisuuksia tulkinnan välineenä ja jatkeena. Konseptiin kuuluu erottamattomasti myös workshop-muotoinen lähestymistapa: materiaalia testataan, muokataan ja kirjoitetaan uudelleen prosessin aikana. Pyrimme tutkimaan ja kokeilemaan, miten luomaamme materiaalia voisi parhaiten esittää hyödyntäen esiintyjien asiantuntijuutta omien erityisalojensa kohdalla, sekä vakiinnuttaa workshop-muotoista työskentelytapaa musiikkiteatterin kentälle Suomeen.

 

Musiikki ja teksti: Ulriikka Heikinheimo

Ideointi: Ulriikka Heikinheimo/Sabrina Benoit

Nea-Maria Alanko (tuottaja/näyttelijä)

Heljä Heikkinen (näyttelijä)

Jukka Nylund (näyttelijä)

Toivo Soronen (muusikko)

Annamaria Karhulahti (näyttelijä)

Läpiluvun kesto n. 1h, tapahtuma on ilmainen!

PERJANTAI 29.7. // KLO 20

Baritonien kosto (esitekuva).jpg

BARITONIEN KOSTO

BARITONIEN KOSTO on musiikkiteatteriesitys, joka käsittelee alemmuudentunnetta, itsensä hyväksymistä ja äänialojen välistä epätasa-arvoa suorasukaisesti komedian keinoin. Tämä kosto sopii erityisen hyvin kaikille, jotka ovat kyllästyneet taistelemaan oman elämänsä tuulimyllyjä vastaan.

Panu ja Osku ovat merkittävästä musikaaliurasta haaveilevia nuoria näyttelijöitä, joiden elämää on jo vuosia varjostanut yhteinen tragedia: he ovat matalaäänisiä baritoneja. Pieneltä kuulostavalla ongelmalla on todellisuudessa kolossaaliset mittasuhteet, sillä musikaalimaailmassa korkeaääniset tenorit saavat aina sankaripääroolit.

Näin muutamaa millimetriä liian pitkät äänihuulet ovat muodostamassa ylitsepääsemättömän esteen poikien ja heidän haaveidensa välille… mutta nyt aika on koittanut; viimeinkin he käyvät vastaiskuun!

Esityksen kesto n. 2h 20min, sisältää väliajan.

LAUANTAI 30.7. // KLO 19

EEVA_ensemble.jpg

EEVA KONTU ENSEMBLE

KOTIMAISEN MUSIIKKITEATTERIN BOSSLADY EEVA KONTU esittää eturivin solistien kanssa sävellyksiä mm. musikaaleista Tytöt1918, Hamlet-rockmusikaali, Viita 1949, Momentum1900.

Kontun teatterimontuista tuttu energia pääsee valoilleen ensimmäistä kertaa helsinkiläisessä konserttisaliympäristössä. Luvassa uutta kotimaista musikaalia herkällä ja räjähtävällä otteella.

Lavalla Samuli Pajunen, Emilia Nyman, Jasper Leppänen, Kia Laitakari ja Petrus Kähkönen sekä Tony Sikström, Ville Myllykoski, Mikko Aaltio, Sonetta Harjanne ja Jaani Helander.

Esityksen kesto n. 2h

Konsertissa jaetaan myös Vuoden Musiikkiteatterintekijä -palkinto

SUNNUNTAI 31.7. // KLO 15

Kepeä Elämäni, julistekuva_Kajo Rauni.png

KEPEÄ ELÄMÄNI

KEPEÄ ELÄMÄNI on omakohtainen, runollinen, laulullinen, vastaansanomaton ja pohjattoman leikkisä monologi siitä, miten sen kertojan transtausta on kääntynyt voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi.

Miiko Toiviainen valittiin Vuoden nuoreksi lausujaksi Kajaanin Runoviikolla vuonna 2018. Voiton myötä Toiviaiselta tilattiin esitys vuoden 2019 Runoviikolle. Kajaanin ensi-iltansa lisäksi Kepeä elämäni -monologi on hurmannut yleisönsä mm. Q-teatterissa, Teatteri Takomossa, Hämeenlinnan Kaupunginteatterissa, Lahden Teatteri Vanhassa Jukossa ja Lainsuojattomat-teatterifestivaaleilla. Kepeä elämäni jatkaa vierailujaan näyttämöillä ja teatterifestivaaleilla ympäri Suomen.

Helmikuussa 2020 Kepeä elämäni nimettiin Valtakunnallisen Monologikilpailun voittajaksi.

 

Maaliskuussa 2020 Miiko Toiviainen sai monologista Vuoden teatterinäyttelijä -palkinnon.

Esityksen kesto n. 1h

TORSTAI, LAUANTAI KLO 21.15

MusiikkiteatteriNYT2020%C2%A9HenniHyv%C3

MUSIIKKITEATTERI NYT:
SUOMALAISEN MUSIIKKITEATTERIN KLUBI

Festareiden virallisena aftershowna nähdään torstaina & lauantaina Musiikkiteatteri NYT -ryhmän tarjoilema 45-minuuttinen Suomalaisen musiikkiteatterin iltaklubi. Klubilla kuullaan kotimaisten musiikkiteatterisävellysten helmiä NYTin nelihenkisen iskuryhmän tulkitsemana.

Bistro K:n tunnelmallisissa iltamissa on molempina päivinä vaihtuva ohjelmisto, joten voit huoletta tulla kuuntelemaan klubikeikkaa vaikka kumpanakin iltana! 

Tapahtuma on ilmainen.

SUNNUNTAI KLO 18

ENSEMBLE MAYHEM.jpg

PÄÄTÖSKLUBI: ENSEMBLE MAYHEM

Päätösklubissa joukko alan ammattilaisia kokoontuu esittämään musikaalinumeroita laidasta laitaan pilke silmäkulmassa. 

Mukana mm. Pia Piltz, Linda Hämäläinen, Helena Rängman, Joel Mäkinen, Pyry Smolander, Samuli Pajunen, Ulla Paajanen, Heidi Simelius, Riikka Riikonen, Anni Kajos

Päätösklubi Kapsäkin ravintola Bistro K:ssa.

 

Tapahtuma on ilmainen.

bottom of page