top of page

MONIPUOLINEN ESIINTYJÄ 1.8. // KLO 11-14

image0-2.jpeg

CHRIS WHITTAKER:
VERSATILE PERFORMER – Näkökulmia musikaalien liikekieleen 

Viime vuoden suositun “Acting Through Dance” -kurssin innoittamana – ja sen teemoja entisestään syventäen – Chris Whittaker on luonut uuden mielenkiintoisen tanssikurssikokonaisuuden, joka ammentaa musikaalikoreografioiden tyylillisestä moninaisuudesta. Kurssilla tutustutaan materiaaliin klassisesta 1920-luvun Broadway-tyylistä aina moderneihin nykymusikaaleihin ja tarkastellaan, kuinka oma esiintyjyys voi mukautua täyttämään musikaalien eri tyylilajien liikkeellisiä vaatimuksia ja erityispiirteitä.

Kurssin tavoitteena on vahvistaa kunkin tanssijan ja esiintyjän monipuolisuutta, ja antaa uutta näkökulmaa ja käytännönläheisiä neuvoja siihen, kuinka vahvistaa entisestään sekä esiintyjänä että koe-esiintymistilanteissa tarvittavia taitoja.

Kurssi pidetään englanniksi ja järjestetään Aleksanterin teatterilla, osoitteessa Bulevardi 23-27.

Kurssin hinta: 59,00€

Kurssipäivät ja -ajat: 

Torstai 1.8.2024 klo 11-14

MUSIKAALILAULU 2.8. // KLO 11-15

280122 Emilia VALMIS-023.jpg

EMILIA NYMAN: Musikaalilaulukurssi

Musikaaleissa laulu on hahmosi monologi. Tällä kurssilla pureudumme tarinan ja tekniikan yhdistämiseen, miten musiikkia tulee hyödyntää tehdessäsi näyttelijäntyön valintoja. Etsimme hahmojen ratkaisuja hyödyntäen musiikkia ja teknisiä valintoja, jotka ovat tukemassa näyttelijän tai ohjaajaan valintoja. Tarkoitus on saada katsoja mukaan tarinaan ja unohtamaan että laulat!

Kurssille myydään aktiivi- ja passiivipaikkoja. Aktiivikurssilaisella on oma 30 minuutin aika open sessionissa, eli muiden kurssilaisten seuratessa opetustasi. Passiivina ja aktiivina oman session lisäksi seuraat muiden työskentelyä ja kuulet kaikki mahdolliset vinkit ja ohjeet. 


Ohjaamassa ja opettamassa vocal coach, näyttelijä ja laulaja Emilia Nyman. Säestäjänä kurssilla toimii Dóra Lukács.

Kurssi järjestetään Aleksanterin teatterilla, osoitteessa Bulevardi 23-27.

Aktiivipaikkoja hyvin rajoitetusti, joten toimi nopeasti!

 

AKTIIVIPAIKAN HINTA: 150,00€

PASSIIVIPAIKAN HINTA: 39,00€

Kurssipäivä- ja aika:

Perjantai 2.8.2024 klo 11-15

NÄYTTELIJÄ-MUUSIKKOUS 3.8. // KLO 10-18

Actor-muso_edited.jpg

JEREMY HARRISON:
Actor-musicianship

Kurssin opettajana vierailee näyttelijä-muusikkouden kansainvälinen huippupedagogi ja alan yksi pioneereista, JEREMY HARRISON (UK).

Tällä yhden päivän kurssilla tutkitaan live-muusikkouden ja näyttelijäntyön integraatiota.

Kurssi on suunnattu sekä jotakin instrumenttia soittaville näyttelijöille ja esiintyjille, että muusikoille, jotka haluavat syventää osaamista esiintymistaitojen ja luovien prosessien osalta. Kurssin perustana ovat Jeremy Harrisonin Rose Bruford Collegessa (yksi Iso-Britannian johtavista teatterikouluista) kehittämät menetelmät, joiden tavoitteena on vahvistaa musiikin, kehollisuuden, instrumentinhallinnan ja ihmisäänen integraatiota.

Kurssilla tutustutaan siihen, kuinka luodaan kuvitteellisia, luokseen kutsuvia maailmoja, joissa yleisö ja esiintyjä kohtaavat, joissa tarinankerronta ja laulu nivoutuvat yhteen, ja joissa musiikkia ei ainoastaan kuulla, vaan myös nähdään ja tunnetaan. Musiikista tulee teatteria ja teatterista musiikkia.

Kurssille ovat tervetulleita kaiken tasoiset osallistujat monenlaisista musiikillisista taustoista ja perinteistä. Musiikkia työstetään ja luodaan kurssin aikana yhdessä. Kaiken pohjana on hyvin kokonaisvaltainen käsitys esiintymisestä, missä näyttelijän mielikuvitus nähdään lähtökohtana musiikille ja musiikin taas annetaan vaikuttaa näyttelijäntyöhön. Kurssilla liikutaan ja soitetaan jotakin (mielellään mukana kulkevaa) soitinta. Lisäksi tulee valmistautua opettelemaan ulkoa jokin tekstinpätkä, monologi tai runo. Tarkemmat ohjeet kurssille valmistautumisesta lähetetään ilmoittautuneille.

 

JEREMY HARRISON on kattavan uransa aikana tutkinut erityisesti musiikin ja teatterin välisiä risteyskohtia. Hän on paitsi yksi Iso-Britannian johtavista näyttelijä-muusikoista, myös kansainvälisesti tunnustettu alan huippuosaaja, joka on kehittänyt teatterin tekemisen menetelmiä ja näkökulmia, jotka vahvistavat erityisesti musiikin, kehollisuuden, instrumentinhallinnan ja äänenkäytön integraatiota. Jeremy työskentelee pedagogina, ohjaajana, musiikillisena johtajana, säveltäjänä ja muusikkona. Hän toimii Rose Bruford Collegen Actor-Musicianship ja Theatre for Young Audiences -maisteriohjelmien johtajana. Jeremy Harrison on kirjoittanut kirjan Actor-Musicianship ja opettaa aihealueen kursseilla ympäri maailmaa.

Kurssi ja luento pidetään englanniksi ja järjestetään Aleksanterin teatterilla, osoitteessa Bulevardi 23-27.

Kurssin hinta: 150,00€ (sis. luennon, lisätietoja luennosta alempana)

Kurssipäivä ja -aika: 

Lauantai 3.8.2024 klo 10-16

+ luento 3.8.2024 klo 17-18

LUENTO 3.8. // KLO 15:30-16:45

Jaye Elster.jpeg

JAYE ELSTER: Swing-tehtävä musikaaleissa

Luennoitsijana JAYE ELSTER (UK).

Tämä etänä toteutettava luento on suunnattu kaikille musiikkiteatterin parissa toimiville ammattilaisille: näyttelijöille, tanssijoille, koreografeille, ohjaajille, tuottajille ja roolittajille. Luennolle voi osallistua vaikkapa omalta kotisohvalta tai Aleksanterin teatterin salista yhdessä muiden osallistujien kanssa.

 

Mikä on swingi ja miksi swingien tulisi olla tärkeä osa jokaisen musikaalin roolitusta? Mikä on swingin ja understudyn välinen ero? Miten tulla osaavaksi swingiksi? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaan yhdysvaltalaisen Jaye Elsterin online-luento!

Teatterialalla on herätty valitettavan myöhään tunnistamaan swingien arvo ja tärkeys osana onnistunutta tuotantoa. Swingit eivät tee samaa työtä kuin ns. understudyt (varahenkilöt), eivätkä he suinkaan ole missään määrin vähemmän osaavia kuin teoksen muu ensemble – päinvastoin! Swingin työtä ei myöskään varsinaisesti opeteta missään, minkä takia työnkuvaan liittyvät käytännöt ovat vähintäänkin epäselvät.

JAYE ELSTERIN missiona on muuttaa swingin työnkuvaan liittyvät väärinkäsitykset tietoon pohjautuvaksi käyttännön osaamiseksi!

Sekä tällä luennolla että kirjoittamassaan kirjassa "How To Swing In Musical Theatre" Jaye pilkkoo swingin tehtävän osiin ja kuljettaa askel askeleelta läpi swingin tyypillisen työnkuvan.

Jaye Elster työskentelee ohjaajana, koreografina ja intohimoisena luennoitsijana musiikkiteatterin parissa ympäri maailman. Ammatti-swinginä hänen töitään ovat olleet mm. West End -tuotannot Half a Sixpence, Matilda the Musical ja Singin’ in the Rain – musikaali, jonka kansainvälisiä tuotantoja hän valvoo edelleen.

Luento pidetään englanniksi ja järjestetään Aleksanterin teatterilla, osoitteessa Bulevardi 23-27.

 

Luennon hinta: 25,00€ (paikan päällä tai etänä)

Luentopäivä ja -aika: 

Lauantai 3.8.2024 klo 15:30-16:45

LUENTO 3.8. // KLO 17-18

Jeremy-Harrison-.jpeg

JEREMY HARRISON: Mitä on näyttelijä-muusikkous?

Luennoitsijana kansainvälinen huippupedagogi JEREMY HARRISON (UK).

Myös Suomen musikaali- ja teatterikentällä on nähty viime vuosina hienoja esimerkkejä näyttelijyyden ja muusikkouden yhdistämisestä. Näyttelijä-muusikkous (actor-musicianship) ei kuitenkaan ole meidän taidekentällämme vielä kovinkaan vakiintunut termi, eikä siihen ole maassamme erillistä koulutusta. Maailmalla tilanne on toinen.

Mitä siis on näyttelijä-muusikkous, miten sitä opetetaan ja hyödynnetään? Minkälaisia mahdollisuuksia näyttelijä-muusikkous avaa teatterin tekemiseen?

Muun muassa näihin kysymyksiin tämä tiivis, mutta informatiivinen luento pyrkii vastaamaan. Luento on suunnattu kaikille teatterintekijöille, alan pedagogeille, muusikoille tai muille taiteen alan ammattilaisille, joita näyttelijyyden ja muusikkouden yhdistämisen mahdollisuudet kiinnostavat.

Luennoitsija JEREMY HARRISON on kattavan uransa aikana tutkinut erityisesti musiikin ja teatterin välisiä risteyskohtia. Hän on paitsi yksi Iso-Britannian johtavista näyttelijä-muusikoista, myös kansainvälisesti tunnustettu alan huippuosaaja, joka on kehittänyt teatterin tekemisen menetelmiä ja näkökulmia, jotka vahvistavat erityisesti musiikin, kehollisuuden, instrumentinhallinnan ja äänenkäytön integraatiota. Jeremy työskentelee pedagogina, ohjaajana, musiikillisena johtajana, säveltäjänä ja muusikkona. Hän toimii Rose Bruford Collegen Actor-Musicianship ja Theatre for Young Audiences -maisteriohjelmien johtajana.

Jeremy Harrison on kirjoittanut kirjan Actor-Musicianship ja opettaa aihealueen kursseilla ympäri maailmaa.

Luento pidetään englanniksi ja järjestetään Aleksanterin teatterilla, osoitteessa Bulevardi 23-27.

Luennon hinta: 25,00€ (paikan päällä tai etänä)

Luentopäivä ja -aika: 

Lauantai 3.8.2024 klo 17-18

bottom of page