top of page

KÄSIKIRJOITUSSEMINAARI // LA 29.7.

Julian Woolford: Musikaalien käsikirjoittaminen & dramaturgia

Musikaalien käsikirjoittamista ja dramaturgiaa käsittelevä seminaari, jonka pääluennoitsijana on musiikkiteatterin todellinen huippuammattilainen, “How Musicals Work” -kirjan kirjoittanut JULIAN WOOLFORD (UK). Woolford on ammatiltaan ohjaaja, käsikirjoittaja ja pedagogi, joka toimii tällä hetkellä myös maineikkaan Guildford School of Actingin (University of Surrey) musiikkiteatterikoulutuksen vastaavana lehtorina.

Musikaali on yksi suosituimmista esittävän taiteen lajeista Suomessa. Lähes jokaisen teatterin ohjelmistosta löytyy ainakin yksi musiikkiteatteriteos per näytäntökausi. Kantaesityksiä lajin parissa tehdään kuitenkin yllättävän harvoin verrattuna esimerkiksi näytelmäkantaesitysten määrään. Koska musiikkiteatterin käsikirjoittamista ei juurikaan maassamme opeteta, on Musiikkiteatterifestivaali päättänyt omalta osaltaan vastata tähän tarpeeseen!

 

Seminaari on suunnattu kaikille musiikkiteatterin ammattilaisille, jotka työskentelevät musikaalien rakenteiden ja musikaalidramaturgian parissa (muun muassa käsikirjoittajat, dramaturgit, säveltäjät, ohjaajat, kapellimestarit, esiintyjät, koreografit). Uskaltaisimme suositella seminaaria ihan kaikille, jopa erityisesti niille käsikirjoittajille, jotka kokevat musikaalin taidemuotona itselleen vieraana tai jopa pelottavana. Seminaarin tarkoituksena on tarjota konkreettisia työvälineitä ja tehdä musikaalin kirjoittamisen prosessia tutuksi hyvin käytännönläheisellä tasolla.

 

Seminaarin aiheita:

  • Mitä musiikkiteatteri ja musikaali ovat? Miten lajityyppi määritellään?

  • Musiikkiteatteri dramaturgisena rakenteena: miksi teoksessa on musiikkia ja minkälaisia funktioita musiikilla voi musikaalissa olla? 

  • Minkälaisia osia ja perusrakenteita musikaaleista on eriteltävissä?

  • Musikaalin kirjoittaminen prosessina: miten eroaa puhenäytelmän kirjoittamisesta? Mikä on esimerkiksi käsikirjoittajan, ohjaajan ja säveltäjän välinen työnjako ja rooli?

 

Seminaarin kieli on pääsääntöisesti englanti, kysymyksiä voi esittää myös suomeksi. Seminaari järjestetään Helsingin Kaupunginteatterin päänäyttämön ylälämpiössä. 

Seminaarin hinta: 120,00€

Seminaaripäivä ja -aika: 

Lauantai 29.7.2023 klo 10-16:30

MUSIKAALILAULUTYYLILAJIT // TO 27. & PE 28.7.

EMILIA NYMAN

Mikä määrittää soundin ja tekniikan tarpeen musikaaleissa? Vastaus: tarina ja sisältö. Jotta pääsemme kertomaan tarinaa vapaasti ja ongelmitta, tarvitsemme hyvän tekniikan.

 

Tämä kurssi keskittyy laulutekniikkaan, harjoittelemiseen ja rutiinien luomiseen. Jotta pääsemme päämäärän eli hyvään tarinankerrontaan hyvällä soundilla, tarvitsemme oikeat työkalut. Mihin keskittyä ja mitkä ovat keinot saada tärkeimmät soundit toimimaan? Mitä ja miten harjoittelen jotta saavuttaisin toivomani lopputuloksen? Tule mukaan kurssille harjoittelemaan ja kokeilemaan!

Kurssin vetäjänä toimii näyttelijä, laulaja, ääninäyttelijä, dubbausohjaaja ja vocal coach Emilia Nyman.

 

Kurssille on myynnissä passiivipaikkoja. Kurssit järjestetään Leipätehtaalla StepUp Schoolin tiloissa (Kaikukatu 4A, 3. krs).

Passiivipaikan hinta: 29,00€

Aktiivipaikat LOPPUUNMYYTY

Kurssipäivät ja -ajat: 

Torstai 27.7.2023 klo 14-18

Perjantai 28.7.2023 klo 10-14

ACTING THROUGH DANCE // TO 27. & PE 28.7.

IMG_1764.PNG

CHRIS WHITTAKER

Chris Whittaker (UK) on palkittu lontoolainen koreografi, ohjaaja ja tanssinopettaja, joka on ohjannut sekä tehnyt koreografiat useaan menestyksekkääseen musikaaliin Britanniassa ja West Endissä (mm. Urinetown, Pigs Might Fly, The Light in the Piazza) sekä viimeisimpänä myös Tampereen Teatterin Anastasiaan! Tänä syksynä Chrisin koreografioita voi nähdä samaisessa talossa myös teoksessa PIAF!

Chris will be teaching musical theatre jazz accessible for all levels, consisting of a full dance warm up, technical exercises and a different section of musical theatre choreography for each class. Classes are designed to introduce new styles and techniques and to develop your skills in choreography pick up. Dancers are welcome to bring heels should they wish. 

Kurssit pidetään englanniksi. Kurssit järjestetään Leipätehtaalla StepUp Schoolin tiloissa (Kaikukatu 4A, 3. krs)

Kurssin hinta: 95,00€

Kurssipäivät ja -ajat: 

Torstai 27.7.2023 klo 10-14

Perjantai 28.7.2023 klo 14-18

STEPPIKURSSI // TO 27. & PE 28.7.

SÄDE KAJOVAARA

Vaikka kaikki tanssi on tälle tanssitaiteen maisteriksi valmistuneelle (Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu) ammattilaiselle tärkeää, on steppi sitä ylitse muiden. Säde on opiskellut steppiä kotimaan lisäksi useilla festivaaleilla ja opintomatkoilla mm. New Yorkissa ja Lontoossa. Hän on stepannut musikaaleissa, sinfoniaorkesterin ja big bandin solistina sekä toiminut steppikoreografina mm. Svenska Teaternin Mary Poppins -musikaalissa. 

Tarjolla on kahden eri tason steppikurssit, alkeet ja keskitaso/edistyneet. Voit valita itsellesi parhaaksi sopivan tason taitojesi mukaan.

ALKEET

Tervetuloa stepin haastavaan ja valloittavaan maailmaan! Steppi nostaa rytmisyyden uudelle tasolle ja tarjoaa haastetta kaiken tasoisille tanssijoille. Tämä kurssi on tarkoitettu sinulle, joilla on muuten hyvät tanssilliset ja musiikilliset taidot, mutta steppi on sinulle uusi tuttavuus. Kurssilla harjoittelemme stepille tyypillisiä askeleita ja teemme musikaalikoreografiaa. Kurssille tarvitset steppi- tai karakteritanssikengät. 

 

KESKITASO JA EDISTYNEET

Steppi näyttää kevyeltä ja vaivattomalta -sitten kun sen osaa. Tällä tunnilla keskitymme stepin tekniikkaan tanssillisuus edellä. Miten painonsiirto, rentous, koko kehon käyttö ja momentumin hyödyntäminen muuttavat sitä, miltä steppi näyttää ja tuntuu. Teemme kurssilla paljon liikkuvia harjoituksia ja lennokasta musikaalikoreografiaa. 

Kurssit järjestetään Leipätehtaalla StepUp Schoolin tiloissa (Kaikukatu 4A, 3. krs)

Kurssin hinta: 39,00€

Kurssipäivät ja -ajat: 

Perjantai 28.7.2023 klo 14:30-16 KESKITASO & EDISTYNEET

Perjantai 28.7.2023 klo 16:30-18 ALKEET

bottom of page